Opleiding Huidexpert in huidverbetering

Wil jij als schoonheidsspecialist of huidtherapeut met interesse in huidverbetering je nog verder verdiepen en je kennis vergroten? Dan is de opleiding Huidexpert in huidverbetering wellicht iets voor jou!

Deze 1-jarige opleiding bestaat uit 8 verschillende modules (10 lesdagen) welke jouw kennis gaan vergroten en van jou een echte huidexpert gaan maken.

Per module ga je via e-learning aan de slag en bereid je je les voor. De module wordt afgerond met een lesdag waarin we de lesstof nogmaals doornemen en vooral ook aan de slag gaan met casussen zodat je al het geleerde in de praktijk kan plaatsen.

Inhoud Modules

 1. Huidproblemen
  2 dagen
  Kennis over de huid, huidbarrière, hyperpigmentatie, inleiding acne, inleiding rosacea, vitiligo, huidveroudering, gevoelige huid.
  Lees verder…
 2. Chemische peelingen
  1 dag
  Soorten peelingen, waar komen zuren vandaan, penetratiediepte in de huid, werking in de huid, huidindicaties icm peelingen, meerdere zuren in één behandeling, welke klant, welke huid, behandelkuren.
  Lees verder…
 3. Microneedling, de basis
  2 dagen, dag 1 theorie + praktijk, dag 2 theorie
  Kennis over het needlen van huidveroudering, comedonen acne, hyperpigmentatie en de gevoelige huid. Productgebruik en ingrediënten, hoe haal je maximaal resultaat met minimale behandeltijd, peeling in de microneedling behandeling integreren, behandelkuren
  Lees verder…
 4. Rosacea
  1 dag
  Wat zijn de kenmerken van rosacea, doelgroep, algemene en speciële pathologie, wetenschappelijke onderzoeken, oorzaken, triggers, rosacea en voeding, behandelmogelijkheden, ultieme aanpak en begeleiding van de rosacea patiënt.
  Lees verder…
 5. Acne
  1 dag
  Anatomie en fysiologie van de huid, algemene en speciële pathologie, acne en voeding, behandelingsmethoden, hygiëne, arbo en milieu, theorie van de praktijk.
  Lees verder…
 6. Microneedling, masterclass
  1 dag
  Kennis over actieve acne, rosacea, littekens en hoe behandel je deze drie indicaties met microneedling, welke ingrediënten kan je toepassen, toepassing van peelingen in de micro-needling behandeling en hoe stel je kuren samen voor deze specifieke indicaties.
  Lees verder…
 7. Ondernemen
  1 dag
  Hoe zet je al je kennis om in een succesvolle salon of praktijk. Bij elke module hebben het ondernemerschap geïntegreerd in de training per onderwerp. Hoe je de juiste klanten/patiënten aantrekken, wel of geen verzekerde zorg, groeien zonder meer te werken, dossiervorming, verzekeren. Krijg inzicht in jouw (toekomstige) bedrijf. Tijdens deze afsluitende dag komt alles samen en maak je een duidelijk stappenplan voor komend jaar.
  Lees verder…
 8. Eindtoets
  1 dag
  Tijdens deze dag herhalen we de belangrijkste zaken ter voorbereiding van de eindtoets en is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Aan het einde van de dag wordt de eindtoets afgenomen. De opleiding Huidexpert in huidproblemen wordt feestelijk afgesloten met een borrel en diploma uitreiking.
  Lees meer…

Studiebelasting
De opleiding Huidexpert in huidverbetering kent een totale studiebelasting van 140 studiebelastingsuren, waarvan 60 uur tijdens contactdagen. De overige uren betreffen zelfstudie en studieopdrachten. Verder moet er nog tijd gereserveerd worden voor e-learning en praktijkopdrachten.

Kosten
De kosten voor de opleiding bedragen 2495 euro excl btw bij betaling in één keer.
Betalen per module is mogelijk. De losse module prijs is weergegeven bij de module. Inbegrepen is lesmateriaal, toegang tot e-learning, koffie, thee en lunch tijdens de lesdagen en examengelden. Voor een herexamen geldt een toeslag.

Diploma
De cursist heeft 2 jaar de tijd om de gehele opleiding af te ronden. Na het behalen van elke afzonderlijke module en de eindtoets met een voldoende te hebben behaald, ontvangt de cursist het diploma “Huidexpert in Huidverbetering”.

Elke module wordt afgerond met een toets. Het gemiddelde van alle module toetsen telt mee voor 60% van de eindscore. Aan het einde van de opleiding vindt er een eindtoets plaats welke voor 40% meetelt in de totale score. De opleiding is succesvol afgerond bij het behalen van een voldoende (5,5 of hoger). De eindtoets mag worden herkanst bij een eindcijfer lager dan 5,5. De kosten van een herkansing bedragen 75 euro per eindtoets.

Vrijstelling
Een vrijstelling verkrijgen voor een bepaalde module is deels mogelijk, wanneer u deze module op een eerder moment hebt gevolgt bij Dermacademie of KT Huidtrainingen. U dient ten aller tijden wel de toets te behalen behorende bij de module waar u de vrijstelling voor vraagt. Aan deze specifieke module toets zijn geen kosten verbonden.